Shkencëtari fizikant i mirënjohur në gjithë botën Stephen Hawking ka vdekur në moshën 76 vjeç.

Ai ndërroi jetë në paqe në shtëpiinë e tij në Cambridge në orët e para të të Mërkurës- tha familja e tij.

Studiuesi britanik është i njohur për punimet e tij me brimat e zeza dhe relaitivitetin, dhe ka shkruar disa libra të shkencës popullore duke përfshirë edhe “Një Histori e Shkurtër e Kohës”.

Në moshn 22 vjeç, Prof Hawking iu dhanë vetëm poak vite për të jetuar pasi u diagnostikua me një formë të rrallë të sëmundjes “motor neurone”.

Veritas.com.al/