(FOTO: Ky mesazh, i postuar nga ‘Fars News’, tregon shpwrthimin jashtë mausoleumit)/

Një sulm i dyfishtë mbi parlamentin Iranian dhe mausoleumin Ayatollah Khomeini  në Tehran, kanë vrarë të paktën 12 persona dhe kanë plagosur shumë të tjerë.

Sulmi  mbi selinë e parlamentit dukej se kishin mbaruar kur u raportua për një situatë pengmarrjeje. Një kamikaz me bombë vdiq në mzusoleum.

Zyrtarët Iranian thonë se ata se kishin mundur të dështonin një sulm të tretë.

I ashtuquajturi ‘Shtet Islamik” (IS) ka kërkuar përgjegjësinë e sulmeve, i cili mund të jetë i pari në Iran.
IS më vonë postoi një video në të cilën shfaqeshin hapat dhe veprimet që janë kryer brenda sallës së Parlamentit.

Veritas.com.al/