Zgjedhësit truq shkojnë sot në qendrat e votimit për të vendosur nëse do t’i japin Erdoganit një mandat të dytë pesë- vjeçar, ose jo. Prova e sotme është prova më e frikshme e zgjedhjeve në shumë vite në vend.

Qendrat e votimit janë hapur sot në ora 08:00 (05:00 GMT) ër votimet presidenciale në Turqi.

Nëse zoti Erdogan fiton, ai do të adoptojë një pushtet të ri që kritikëët thonë se do të dobësojë demokracinë.

Por ai përballet me sfidën e madhe nga kandidati i qendrës së majtë, Muharrem Ince dhe të partisë së Popullit Republikan (CHP).

Turqia mbetet nën gjendjen e emergjencës të vendosur si rezultat i grushtit të shtetit të dështuar në korrik 2016.

Këto zgjedhje ishin të planifikuara për Nëntorin 2019, por u kthyen në një kohë më të hershme nga zoti  Erdogan.

Veritas.com.al/