Më   datë 7 Shkurt 2017 në një ceremoni të organizuar në Universitetin ‘’Eqrem Çabej ‘’ të Gjirokastrës, u nënshkrua ‘’ Marrëveshja e Bashkëpunimit ‘’ midis këtij Universiteti dhe Universitetit të Janinës.

Në ceremoni, veç Rektorit të Universitetit të Gjirokastrës Bektash Mema dhe autoriteteve të Rektoratit, ishin prezentë një delegacion i Rektoratit të Universitetit të Janinës me në krye Rektorin z. Georgio Kapsali, ndërsa përveç dy Rektorëve, përshëndetën Konsulli i Përgjithshëm i Greqisë në Gjirokastër z. Vasilios Tolios në emër të Ambasadores së Greqisë në Shqipëri znj. Eleni Sourani, si dhe Konsulli i Përgjithshëm i Shqipërisë në Janinë, z. Sofokli Vasili.

Më pas, delegacioni i Rektoratit të Universitetit të Janinës, vizitoi Konsullatën e Përgjithshme të Greqisë në Gjirokastër.

Marrëveshja e nënshkruar ka afat katërvjeçar dhe mund të rinovohet automatikisht nëse asnjë prej dy palëve nuk ka kundërshtim, ka përmbajtje të karakterit të përgjithshëm, ndërsa specifikimi i fushave të bashkëpunimit do të bëhet nëpërmjet nënshkrimit të protokolleve të veçanta.

Dy palët nënvizuan mundësitë dhe perspektivat e shumta që hapen në të ardhmen e afërt, duke shfrytëzuar së bashku projekte, siç janë ato të bashkëpunimit ndërkufitar.

/Veritas.com.al/