Presidenti i SHBA Joe Biden dhe liderët e vendeve të tjera të industrializuara të G7 do të mbajnë një takim urgjent brenda vetëm një ore për të diskutuar situatën në Ukrainë.

Udhëheqësve të SHBA-së, Britanisë së Madhe, Francës, Gjermanisë, Italisë, Japonisë dhe Kanadasë do t’u bashkohet në orën 13:00 BST Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky.

Zelensky pritet të shtyjë çështjen për më shumë ndihmë ushtarake – me Ukrainën që kërkon në mënyrë specifike për më shumë sisteme të mbrojtjes ajrore në dritën e sulmeve me raketa dhe dron të kësaj jave.

Në vazhdim të takimit, Franca ka thënë se liderët e G7-s ka të ngjarë të lëshojnë gjithashtu një deklaratë për Bjellorusinë aleate të Rusisë, duke paralajmëruar udhëheqësin e vendit Alexander Lukashenko që të qëndrojë jashtë konfliktit.

Ne presim që ata të na tregojnë se çfarë kanë diskutuar më pas dhe ne do t’jua sjellim atë sapo ta dëgjojmë.