KURT ZINDULKA

Kryeministri Boris Johnson ka bërë thirrje për fuqitë kryesore ekonomike për të ndihmuar vaksinimin e të gjithë botës kundër koronavirusit kinez deri në fund të vitit të ardhshëm dhe tha se kombet e G7 duhet të hartojnë një traktat global të gatishmërisë pandemike për të regjistruar pasaportat e vaksinave dhe masa të tjera.

Përpara takimit të Grupit të Shtatë (G7) në Cornwall, Angli, më vonë këtë muaj, Kryeministri Britanik tha se ai do të kërkojë të arrijë marrëveshje me krerët e shteteve të Kanadasë, Francës, Gjermanisë, Italisë, Japonisë, Shteteve të Bashkuara , dhe Bashkimin Evropian për t’u përballur me pandemitë e ardhshme, zyrtarisht te kodifikojnë masat globale të koronavirusit dhe për të dërguar vaksinat e koronavirusëve në botën në zhvillim.

Në një intervistë me televizionin publik Kanadez CBC, Z. Johnson tha: “Askush nuk është i sigurt derisa të gjithë të jenë të sigurt. Ajo që ne duam që G7 të përpiqet të pranojë është që në vend që të vaksinojmë të gjithë botën deri në 2024 ose 2025, e cila është ajo që ne do të arrinim në ritmin aktual, ne duhet ta bëjmë këtë deri në fund të vitit të ardhshëm, deri në 2022 ”

Duke argumentuar për domosdoshmërinë e një kornize globaliste për pandemitë që vijnë pas, udhëheqësi britanik tha: “Nëse shikoni se çfarë ndodhi në botë në vitin 2020, ishte një vit i tmerrshëm për njerëzimin dhe ishte një vit i tmerrshëm për sistemin ndërkombëtar.

“Ishte një vit i tmerrshëm për ata që besojne në bashkëpunimin global sepse bota thjesht u ballkanizua dhe të gjithë ishin,ishte sauve qui peut (frëngjisht për panik). Të gjithë vareshin nga rezervat e tyre të DPI të pajisjeve mbrojtëse. ”

“Ne duhet të kemi rregulla në mënyrë që të mos ketë ndërprerje të furnizimeve përtej kufijve në mënyrë që të kemi zinxhirë të sigurt furnizimi për gjërat nga të cilat varemi në të ardhmen,” shtoi ai.

Johnson tha se bota gjithashtu do të duhet të arrijë një marrëveshje mbi çështjen e pasaportave të vaksinave dhe “çertifikatat e statusit COVID”, duke thënë: “Duhet të ketë një lloj marrëveshje atëherë, në nivelin G7, për të filluar, në ate se si udhëtimet dhe pasaportat do të funksionojnë duke shkuar përpara ”.

“Ne duhet të sigurohemi që luftimi i pandemisë tjetër është një ndërmarrje globale,” tha Z. Johnson.

Thirrja e Johnson për vaksinimin e të gjithë botës deri në vitin e ardhshëm erdhi ndërsa udhëheqësit e institucioneve globaliste, përfshirë Organizatën Botërore të Shëndetësisë (OBSH), Fondin Monetar Ndërkombëtar (FMN), Grupin e Bankës Botërore dhe Organizatën Botërore të Tregtisë (OBT), u kanë bërë thirrje vendeve më të pasura për të dërguar vaksina në vendet e varfëra në mënyrë që të përballojne variantet e shfaqura të virusit Wuhan.

Në një letër të përbashkët të publikuar të hënën, ata shkruan: “Gjithnjë e më shumë, një pandemi me dy drejtime po zhvillohet. Shpërndarja e pabarabartë e vaksinave jo vetëm që po lë miliona njerëz të prekshëm nga virusi, por gjithashtu po lejon që të shfaqen variante vdekjeprurëse dhe të kthehen në të gjithë botën.

“Edhe vendet me programe të avancuara të vaksinimit janë detyruar të rivendosin masa më të rrepta të shëndetit publik. Nuk duhet të jetë kështu. ”

Ata u bënë thirrje kombeve perëndimore që të angazhohen për të shpenzuar 50 miliardë $ (35,25 billion) për të ndihmuar vaksinimin e vendeve të botës së tretë me shpresat e vaksinimit të 60 përqind të popullsisë globale deri në fund të gjysmës së parë të 2022.

Institucionet globaliste thanë që për të arritur këtë qëllim, kombet më të pasura duhet të fillojnë të dhurojnë doza të vaksinave “menjëherë” dhe të fillojnë investimet për të prodhuar një miliard doza shtesë.

Presioni për të dhuruar vaksina ka ardhur gjithashtu nga brenda parlamentit britanik, me mbi 100 deputetë që i shkruajnë një letër të hapur Kryeministrit Boris Johnson, duke kërkuar që MB të dhurojë një vaksinë në skemën Covax të Kombeve të Bashkuara për çdo dozë të administruar në Britani.

Një nga nënshkruesit e letrës, deputetja Liberal Demokrate, Layla Moran tha: “Ne po i bëjmë thirrje Qeverisë që të fillojë të dhurojë ato vaksina si urgjente. Dhe gjithashtu të angazhohemi për transferimin e teknologjisë dhe arritjen e një lloj marrëveshjeje mbi pronësinë intelektuale në mënyrë që vendet e tjera gjetkë në botë të përgatiten për të qenë në gjendje të prodhojnë vaksinat e tyre.

VERITAS.COM.AL