HANNAH BLEAU

Votuesit favorizojnë ish -Presidentin Donald Trump mbi Presidentin Joe Biden në një ndeshje hipotetike të vitit 2024, u zbulua nga një sondazh i Kolegjit Emerson të publikuar këtë javë.

Anketa kombëtare, e kryer nga 30 gushti deri më 1 shtator 2021, mes 1,200 votuesve të regjistruar, ju paraqiti të anketuarve një seri garash hipotetike të 2024.

Ish-presidenti e tejkalon pak Biden në një ndeshje hipotetike kokë më kokë, 47 për qind ndaj 46 për qind.

Sondazhi gjithashtu i paraqiti të anketuarve një ndeshje kokë më kokë midis Biden dhe Senatorit Never Trumper Mitt Romney (R-UT). Në atë skenar, Biden merr drejtimin komandues, 42 përqind ndaj 23 përqind të Romney.

Guvernatori Ron DeSantis (R) i Florides doli më mirë se Romney, duke ju afruar me 12 pikë presidentit, por asnjëri nuk performoi aq mirë sa Trump.

Marzhi i gabimit të sondazhit është +/- 2.7 përqind.

“Historikisht, këto të dhëna më kujtojnë vitin 1912 kur Teddy Roosevelt nuk arriti të fitonte nominimin republikan nga Presidenti i atëhershëm Taft dhe krijoi një parti të tretë duke minuar shanset republikane kundër Woodrow Wilsonit,” tha Spencer Kimball, Drejtor i Emerson College Polling, në një deklaratë.

“Këto të dhëna sugjerojnë se republikanët duan që Trump ose një kandidat Trumpian të jetë kandidati i tyre, ose gjysma e tyre mund të ndahen nga partia,” shtoi ai.

Ndërsa Presidenti Trump nuk ka treguar përfundimisht nëse do të kandidojë në 2024, ai ka folur për atë që ai beson se shtetet duhet të bëjnë për të reformuar sistemin përpara zgjedhjeve të ardhshme.

“Identiteti i votuesit është shumë i rëndësishëm,” tha Trump për Breitbart News. “Sinqerisht, të shkosh në fletëvotime është më mirë se gjithçka që mund të bësh – fletëvotime letre.”

Ai vazhdoi:

Shkuarja në votime me fletevotimi. E dini, Kanadaja përdor fletëvotime letre. Unë mendoj se shkuarja në  votime me fletëvotime do të ishte gjëja më e mirë nëse doni të keni zgjedhje të sakta. Vendet që bëjnë fletëvotime letre – fletëvotime letre të shikuara mirë – ato janë ato që funksionojnë. Dhe ndaloni fletëvotimet postare nëse nuk janë për ushtarakët dhe njerëzit jashtë shtetit ose shumë të sëmurë, njerëz që thjesht nuk mund të votojnë-dhe ata duhet të kenë një lloj justifikimi të vërtetë.

“Mendoj se fletët e votimit në letër, votimi në të njëjtën ditë do të ishte i mrekullueshëm. Ato gjëra,do t’i rregullonin zgjedhjet tuaja, “shtoi ai.

VERITAS.COM.AL