(Daphne Caruana Galizia ishte një nga gazetaret më të nohura në Maltë)/ 

Dlali i gazetares invsetigative që u vra në një makinë bombë në Malta, ka denoncur atë që e quajti “shteti mafie”.

Daphne Caruana Galizia, 53 vjeç, vdiq në një shpërthim menjëherë pas la shtëpinë e saj në Bidnija, afër Mosta, të hënën.

Ajo ishte e njohur për blogun e saj ku akuzonte politikanët më të lartë për korrupsion.

“Nëna ime u vra sepse ajo qëndroi mes shtetit ligjor dhe këtyre që kërkuan ta dhunojnë atë”, tha i biri  Mattheë, i cili ishte pranë vendit të shpërthimit.

Në një postim të gjatë në Facebook, të publikuar disa orë pas përpjekjeve për të ruajtur të ëmën nga kamioni i djegies, ai akuzoi Policinë e Maltës për inkompetencë dhe qevernë e qakuzoi për “pandëshkueshmëri”.

Veritas.com.al/