Presidenti ukrainas Volodymyr Zelenskyy, në një fjalim para Kongresit të mërkurën, iu lut Shteteve të Bashkuara të “bëjnë më shumë” duke zbatuar një zonë ndalim-fluturimi, duke ofruar avionë shtesë dhe sisteme të mbrojtjes ajrore dhe duke krijuar një aleancë të re sigurie.

Zelenskyy, duke folur me ligjvënësit amerikanë nga Kievi, ku ai ka zgjedhur të qëndrojë edhe kur forcat ruse lëvizin në qytet, falënderoi Presidentin Biden për “përfshirjen e tij personale” dhe “angazhimin e sinqertë për mbrojtjen e Ukrainës” dhe Shtetet e Bashkuara për ndihmën që ka dhënë.

“Megjithatë, tani është e vërtetë në kohën më të errët për vendin tonë, për të gjithë Evropën, ju bëj thirrje të bëni më shumë”, tha Zelenskyy.