E nominuara e Demokrateve per zëvendës presidente Kamala Harris dhe zëvendes presidenti Mike Pence nuk humbën kohë per te shkëmbyer zjarr për trajtimin e pandemisë së koronavirusit nga ana e Presidenti Trump,mbi idenë e paketimit të ceshtjes se emerimit ne Gjykatën e Lartë dhe taksat, ndërsa u përballën të Mërkurën mbrëma në debatin e tyre të parë dhe të vetëm para Zgjedhjeve te 3 nëntorit.

Dy të nominuarit ishin dukshëm më të përzemërt me njëri-tjetrin në Utah sesa Trump dhe i nominuari Demokrat Joe Biden ishin në debatin e tyre të parë presidencial javën e kaluar në Cleveland, megjithëse u përplasën disa herë gjatë gjithë natës kur Pence foli për Harris.

“Zoti Zëvendes President,une po flas. Unë jam duke folur, ”tha Harris në një moment gjatë një diskutimi mbi taksat. Pastaj Pence shtoi përsëri: “Do të ishte e rëndësishme nëse thua të vërtetën.”

Gjatë një hapjeje spirituale, Harris dhe Pence nuk u kursyen mbi mënyrën se si administrata Trump ka performuar gjatë pandemisë.

Debati – i pari që kur presidenti u infektua me COVID-19 – erdhi me Trump që u përjashtua përkohësisht nga fushata,duke u larguar nga Shtëpia e Bardhë pasi u shtrua në spital për tre ditë në Qendrën Kombëtare Mjekësore Ushtarake Walter Reed derisa doli – megjithëse presidenti thuhet se po e konsideron një paraqitje në Pittsburgh javën e ardhshme.

Harris dhe Pence u ulën në tavolina në skenë – të ndare jo vetëm nga 12 metra distancë, por edhe nga ndarje me pleksiglas – për tu përpjekur të minimizojnë çdo transmetim të mundshëm të virusit në ajër. Pence dhe ekipi i tij fillimisht kundërshtuan pengesat, por u tërhoqën disa orë para debatit.

VERITAS.COM.AL