( Foto: MANFRED wEBER/

Në zgjedhjet evropiane “jo fitorja” e PPE-së, në vështirësi në të gjitha kombet, mund të përkthehet në një “qofte” popullore-socialiste-liberale në Parlamentin Evropian të Strasburgut për të përjashtuar sovranistët dhe euroskeptikët nga qeveria e Bashkimit.

“Për Partinë Popullore Evropiane – ka shpjeguar lideri i saj Manfred Weber, gjerman – nuk ka asnjë shans për bashkëpunim me ekstremistët e krahut të djathtë dhe të krahut të majtë”.

Qëllimi, pra, do të jetë të punojë në një koalicion me Socialistët, Liberalët e Alde dhe të Gjelbrit.

“Nuk do të ketë bashkëpunim me partitë që nuk besojnë në të ardhmen e BE dhe në projektin evropian,”ka thënë Weber.

Kryesuesi i listës së PPE-së ka shpjeguar se për popullorët “ndjenja e sotme nuk është ajo e fitores, sepse humbim vende.” Jemi të lumtur që jemi përsëri partia më e madhe në Parlamentin Evropian, por shohim se po humbim vende”.

VERITAS.COM.AL/