Faza aktive e luftës pritet të përfundojë pas 2-3 javësh. Këshilltari i Byrosë së Ukrainës, Oleksiy Arestovych, shkroi në kanalin e tij Telegram se faza aktive pothuajse ka përfunduar pranë Kievit, Kharkivit, Sumy-t dhe Chernihiv-it.

“Edhe nëse rusët do të shtonin disa rezerva për të shkuar në ofensivë, përsëri do të përfundojë me humbjen e tyre. Fundi është këtu, humbën strategjikisht, humbën dhe shpejt. Mendoj se në mes ose në fund të prillit, banorët e Kievit që janë larguar do të mund të kthehen në shtëpi,” shtoi më tej ai.