Nga Misela Patrioti

A keni menduar ndonjëherë se cili eshte sekreti i suksesit ? Për shumicën e njerëzve, ajo nuk është një gjë e veçantë. Përkundrazi, kjo është rezultat i shumë zakoneve të përditshme që përsëriten pa pushim. Këtu janë 15 gjëra të vogla që ju mund të bëni çdo ditë për të pasur një sukses të sigurt.

 1. Përcaktoni prioritetet tuaja.

Cilat janë prioritetet tuaja kryesore tre në jetën tuaj? Cilat janë tri gjërat do të bëni me shumicën e kohës tuaj? A prioritetet tuaja përputhen me mënyrën sesi po e harxhoni kohën tuaj? Nëse jo, atëherë lini gjithcka që ju bën të harxhoni kohën tuaj pa ju ndihmuar në prioritet që keni.

 1. Vendosni një orar për të nesërmen.

Koha është burimi ynë më i çmuar, dhe është e pazëvendësueshme.

Një mënyrë për të bërë këtë është që të marrë kohë çdo mbrëmje për të shkruar një plan për të nesërmen.

 1. “Hani bretkocë”

Nëse keni jë detyrë apo problem në mëngjes, mos e shtyni, po kapërdiheni, zgjidheni që në fillim të ditës. Kjo do ju japë një ndjesi suksesi dhe lirimi.

 

 1. Jini të ndershëm me personin në pasqyrë.

Njerëzit e suksesshëm janë të ndershëm me veten e tyre. Ato përcaktojnë qëllimet e tyre të bazuar në kohën e tyre më produktive.

 

 1. Jepini vetes afate.

Ligji Parkinsonit thotë se puna do të zgjerohet për të mbushur kohën në dispozicion për përfundimin e tij. Përpjekja juaj rrit ndjeshëm, kur koha është e kufizuar.

 

 1. Minimizimi i gjërave që ju shpërqëndrojnë.

Hiqni qafe sa më shumë gjëra që ju shpërqëndrojnë , ndërsa ju punoni.

 1. Pauzë.

Planifikoni kohën çdo ditë për t’u kujdesur për veten.

 1. Plani i prapambetur.

 

Planifikimi prapa për të ecur përpara punon për të gjitha llojet e qëllimeve të mëdha. Unë kam një qëllim financiar që unë dua për të përmbushur këtë vit, dhe unë e di saktësisht se sa dollarë dhe cent kam nevojë për të fituar çdo ditë për të arritur qëllimin tim.

 

 1. Shkruani.

Hulumtimet tregojnë se vetëm duke shkruar qëllimet tuaja poshtë, shansi juaj për të arritur ato rrit në mënyrë të konsiderueshme!

 1. Gjeni një partner të llogaridhënies.

Partnerët e përgjegjshmërisë janë të mëdha; ata inkurajojnë dhe na mbështesin të punojmë drejt arritjes së qëllimeve tona.

 1. Krahaso veten me të tjerët vetëm për të nxitur vendosmërinë tuaj.

 

Kur krahasojmë në mënyrë të shëndetshme (ata duhet që, unë do të doja atë, se si mund të mësoj prej tyre për të marrë atë?) , ajo mund të bëhet motiv që ne të ecim përpara.

 1. Kërkoni nga një këshilltar.

Nëse ka një zonë të caktuar në jetën tuaj që ju jeni i apasionuar , zgjidhni një këshilltar të suksesshëm për t’ju ndihmuar të rriteni në atë fushë. Konsideroni punësimin e një trajner; trajneri i duhur mund të bëjë një botë të re në jetën tuaj duke ju dhënë frymëzim dhe mjetet e nevojshme për të arritur nivele të larta të suksesit.

 

 1. Delegate.

Do keni më shumë kohë për tu përqëndruar në prioritetet tuaja më të mëdha. Kur ne delegojmë disa detyra për të tjerët, ne jemi në gjendje të përqëndrohemi në atë që është e rëndësishme për ne – një kyç për t’u bërë i suksesshëm.

 

 1. Zgjidhni kompaninë tuaj me mençuri.

Përveç që ka një partner të veçantë të përgjegjshmërisë, zgjidhni “fisin” tuaj të gjithë me kujdes.

Zgjidhni për të shpenzuar kohën tuaj me njerëz që ju frymëzojnë për të qenë më të mirë tuaj.