Ambasada ruse ka publikuar në faqen e saj zyrtare në Facebook, listën e mercenarëve që kanë shkuar të luftojën në Ukrainë, kundër Rusisë, që kur nisi agresioni rus, që nga data 24 shkurt e këtij viti.

Në listën e publikuar nga ambasada ruse përmendet edhe Shqipëria, ku thuhet se 150 shtetas shqiptare kanë mbërritur në Ukrainë, të cilët i janë bashkuar rezistencës ukrainase.

Deri më sot sipas shifrave të publikuara nga ambasada ruse, kanë humbur jetën 42 mercenar shqiptar, 40 janë larguar, ndërsa 68 janë ende në këtë shtet.

Po ashtu edhe Kosova ka një numër të lartë luftëtarësh, me 156 mercenarë që nga fillimi i pushtimit rus në Ukrainë, ndërsa 61 prej tyre kanë humbur jetën.

Sipas kësaj liste, numrin më të lartë në Evropë e ka Polonia, Rumania dhe Mbretëria e Bashkuar, ndërsa mercenarë po ashtu ka dhe nga Franca. Kroacia dhe Estonia.