Që nga Brukseli, Lulzim Basha ka shkruar se PD ka mbështetjen e Partive Popullore. Një nga miqtë e afërt të PD, Joseph Daul paska folur për ‘demokracinë’.  Këtë fjalë, zoti Basha e ka marrë si mbështetje për largimin e PD nga Parlamenti

Basha shkruan:

“Presidenti i PPE Joseph Daul në emër të të gjithëve deklaroi qartë se “ne nuk mund të bëjmë kompromise me demokracinë, shtetin ligjor dhe lirinë e medias.”

‘PD po lufton për të njëjtat vlera europiane në Shqipëri dhe në këtë betejë kemi mbështetjen e PPE, familjes sonë politike”- ka shkruar Basha.

Veritas.com.al/