Italia po mbyll kinematë, pishinat dhe palestrat duke u nisur që nga e hëna, në një përpjekje të mëtejshme për të frenuar rritjen e shpejtë të infeksioneve të koronavirusit.

Baret dhe restorantet do të duhet të mbyllen deri në orën 18:00, por dyqanet dhe shumica e bizneseve do të vazhdojnë të funksionojnë.

Ndërkohë, Spanja të Dielën ra dakord për një “gjendje alarmi” mbarëkombëtare, e cila siguron bazën ligjore për rajonet që të vendosin masa më të rrepta.

Të dy vendet u goditën rëndë gjatë valës së parë të pandemisë në Evropë.

Për masat e Italisë u ra dakord midis Kryeministrit Giuseppe Conte dhe udhëheqësve rajonalë.

Rajoni i Campania, i cili përmban edhe Napolin, ka qenë ndër ata që kërkojnë kufizime më të rrepta.

Zoti Conte ka thënë se nuk dëshiron të përsërisë bllokimin kombëtar të vendosur gjatë valës së parë në mars dhe prill për shkak të dëmtimit ekonomik të shkaktuar.

Sipas masave të reja, pjesa më e madhe e mësimdhënies në shkollën e mesme do të zhvillohet në internet, në vend të klasës së hapur.

Masa italiane vjen mes demonstratave në Napoli, dhe më pas në Romë, kundër masave më të rrepta të koronavirusit.

E shtuna pa një regjistër të ri ditor të rasteve në Itali me më shumë se 19,600. Numri i vdekjeve ishte 151.

VERITAS.COM.AL/