LONDON (Reuters) – Një karrige me rrota, e motorizuar që u përdor nga fizikanti Britanik, Stephen Haëking u shit në ankand të Enjten për 300,000 poundë ( 391,740.00 dollarë) ndërsa desertacionit iu rrit çmimi dyfish, ffitimi prej të cilit shkoi për bamirësi.

I famshmi për punën kërkimore mbi origjinën e universit, Haëking vdiq në Mars, në moshën 76 vjeç, pasi e kaloi më shumë se gjysmën e jetës i ulur në karrigen me rrota me sëmundjen e neuroneve.

Disa nga gjërat e tij, ku përfshihen esetë, medalje, dekoratat dhe një kopje e librit të tij “Brief History of Time” të nënshkruara prej tij, u shitën online ditën e Enjte përkrah letrave tqë i përkisnin Isak Njuton, Charles Darwin dhe Albert Einstein.

Desertacioni prej 117 faqe  “Properties of expanding universes” nga viti 1965 u shit për 584,750 poundë,  mës humë se sa ishte vlerësuar 150,000.

Veritas.com.al/

FILE PHOTO: Fine-art handler Tom Richardson poses with a motorised wheelchair belonging to British theoretical physicist Stephen Hawking ahead of an auction of items from Hawkings' personal estate at Christie's in London