Nga: Fox News

DELRAY BEACH, Fla – Ndërsa trazirat u përhapën në dhjetëra qytete amerikane të Premten, Pentagoni ndërmori hapin e rrallë të urdhërimit të Ushtrisë për të vendosur disa njësi ushtarake me detyrë aktive të policisë amerikane në gatishmëri për t’u vendosur në Minneapolis, ku policia vrau George Floyd ndezi protestat e gjera.

Ushtarët nga Fort Bragg në Karolinën e Veriut dhe Fort Drum në New York janë urdhëruar që të jenë gati për t’u vendosur brenda katër orëve nëse thirren, sipas tre personave me njohuri të drejtpërdrejtë të urdhrave. Ushtarët në Fort Carson, në Kolorado dhe Fort Riley në Kansas u është thënë të jenë gati brenda 24 orësh. Njerëzit nuk donin që emrat e tyre të përdoren sepse nuk ishin të autorizuar të diskutonin përgatitjet.

Urdhrat për gatishmëri u dërguan me gojë të Premten, pasi Presidenti Donald Trump kërkoi nga Sekretari i Mbrojtjes Mark Esper opsione ushtarake për të ndihmuar në shuarjen e trazirave në Minneapolis pasi protestat zbritën në plaçkitje dhe zjarrvënie në disa pjesë të qytetit.

Trump e bëri kërkesën në një telefonatë nga Zyra Ovale të enjten mbrëma që përfshinte Esper, Këshilltarin e Sigurisë Kombëtare Robert O ‘Brien dhe disa të tjerë. Presidenti pyeti Esper për mundësi të shpejtë vendosjeje nëse protestat e Minneapolis vazhdojnë spiralen jashtë kontrollit, sipas njërit prej zyrtarëve të lartë të Pentagonit.

“Kur Shtëpia e Bardhë kërkon opsione, dikush hap sirtarin dhe i tërheq ato për t’ i vënë në dispozicion.” tha zyrtari.

VERITAS.COM.AL