Pekin (Reuters) – Kina i ka dhënë rrugë të lirë studiuesve që të fillojnë testet e sigurisë njerëzore të një vaksine eksperimentale të koronavirusit në garën për të zhvilluar një goditje kundër epidemisë COVID-19 që ka vrarë më shumë se 7,000 njerëz në të gjithë botën.

Studiuesit në Akademinë e Shkencave Mjekësore Ushtarake të Kinës, – të lidhur me Ushtrinë Clirimtare të Popullit Kinez (PLA) – morën miratimin për të filluar provat klinike në fazën e hershme të vaksinës së mundshme që filloi këtë javë, raportoi të Martën e përditshmja e Partisë Komuniste në pushtet.

Detajet në bazën e të dhënave Kineze të regjistrimit të procesit klinik tregojnë se një test “Faza 1” që do të shqyrtojë nëse qëllimi eksperimental është i sigurt tek njerëzit, synon të rekrutojë 108 njerëz të shëndetshëm për të marrë pjesë midis 16 Marsit dhe 31 Dhjetorit.

Procesi do të zhvillohet nga Akademia e Shkencave Mjekësore Ushtarake të Kinës dhe firma bioteknike e listuar në Hong Kong, CanSino Biologics, tregoi baza e të dhënave.

Ekspertët në Organizatën Botërore të Shëndetit thonë se nuk presin që ndonjë vaksinë e testuar plotësisht dhe e aprovuar të arrijë në treg deri në mesin e vitit të ardhshëm.

Veritas.com.al