Asnjëherë republikanët e Projektit PAC Lincoln dhe republikanët e tjerë nu do të komplotojnë jo vetëm për të rrëzuar Presidentin Donald Trump, por as për t’i dëmtuar shumicën republikane të Senatit, sipas një raporti të lëshuar të Shtunën.

Asnjëherë republikanët Trump nuk besojnë se sigurimi i një mandati të dytë për Trump është i pamundur  dhe se republikanët e Senatit gjithashtu janë gati të paguajnë çmimin e mbështetjes së presidentit të 45-të.

Steve Schmidt, i cili punon për Projektin Never Trump Lincoln, tha, “analogjia do të ishte në të njëjtën mënyrë që zjarri për të pastruar pyllin, duhet të ndizet që në tokë… Secili prej republikanëve duhet të votohet jashtë funksionit, me përjashtim të Mitt Romney. ”

Në luftën ndaj Partisë Republikane, Projekti Lincoln njoftoi një blerje me gjashtë figura kundër Drejtuesit të shumicës së Senatit Mitch McConnell (R-KY), Sens. Joni Ernst (R-IA), Thom Tillis (R-NC) dhe Martha McSally (R-AZ). Tre senatorët e fundit përballen me garat konkurruese të Senatit këtë nëntor.

Breitbart Neës raportoi në Qershor se Projekti Lincoln mbështeti  përpjekjen e guvernatorit demokrat, Montana Steve Bullock për të t’i hequr ulësen në senatin aktual të Republikanit Steve Daines (R-MT).

Jennifer Horn, një ish kryetare e GOP-it në Neë Hampshire që këshillon Projektin Lincoln, tha se republikanët e Senatit kishin “autoritetin dhe aftësinë” duke sfiduar Trump, por zgjodhi jo-në.

“E vetmja mënyrë për t’u siguruar që Trumpizmi nuk do të vazhdojë të qeverisë Partinë Republikane për vitet në vazhdim është të sigurohemi që ne të mposhtim jo vetëm presidentin, por ata njerëz që e kanë mundësuar atë,” shtoi ajo.

Ish Rep. Joe Walsh (R-IL), i cili nisi një ofertë të dështuar për president këtë cikël, tha se ai planifikon të shpallë projektin e tij të Bravery javën e ardhshme, i cili do të synojë republikanët në shtetet e betejës, si Arizona, Florida, Michigan, North Carolina , Pennsylvania, dhe Ëisconsin.

V ERITAS.COM.AL/