Vetëm pak minuta pasi opozita mbylli protestën e saj të 9-të njëherësh të tretën kombëtare, policia nisi shoqërimet në bazë të të dhënave të grumbulluara nga kamerat, nga vëzhgimet dhe nga dëshmitë mbi personat që shkelën ligjin dhe ushtruan dhunë.

Gjiothçks sts e bnë në emër të dy partive që i kishin thërritur në betejë, por asnjë lider nuk shkoi në burg, vetëm ‘ ushtarët’..

Policia bën me dije se ka shoqëruar 20 protestues.

Gjatë protestës policia ka bërë disa herë thirrje që protestuesit e maskuar të vetëpërmbaheshin e të ndalnin aktet e dhunës, por kjo nuk ka mjaftuar. Gjatë protestës te Parlamenti ata i vunë zjarrin e dhe një makine private, si dhe thyen xhamat e një biznesi aty pranë.

VERITAS.COM.AL/