What to Make of John Fetterman's Struggles at the Pennsylvania Senate  Debate | The New Yorker

Njeriu që ka ndihmuar demokratët të qëndrojnë në gjueti për të mbajtur kontrollin e tyre të hollë mbi Senatin është John Fetterman nga Pensilvania.

Kandidati jokonvencional 53-vjeçar me tatuazhe, i veshur me kapuç, 2 metra i gjatë, pësoi një goditje thuajse fatale vetëm pesë muaj më parë që e mbajti atë larg syrit të publikut për disa javë.

Ai rezultoi gjithashtu në një performancë mjaft zhgënjyese në një debat televiziv kundër rivalit të tij republikan, Mehmet Oz, një kandidat i mbështetur nga Trump dhe prezantues i famshëm televiziv. Në disa raste, Fetterman nuk ishte në gjendje të angazhohej në llojin e përgjigjeve të shpejta, të shkathëta dhe të përleshjeve verbale që karakterizojnë debatet politike amerikane.

Por mbrëmë ai u dha demokratëve një fitore të madhe duke marre një vend në Senat në një shtet që ka rezultuar të jetë një fushë beteje e madhe në zgjedhjet e fundit.

Ai doli në skenë vetëm rreth gjashtë orë pas mbylljes së qendrave të votimit për të shpallur fitoren e tij dhe përsëriti atë që ka thënë gjatë dy javëve të fundit në përgjigje të pyetjeve rreth performancës së tij në debat.

“Kjo fushatë ka qenë gjithmonë për të luftuar për të gjithë ata që janë rrëzuar ndonjëherë dhe janë rikthyer ndonjëherë”, tha ai.

Gara e vështirë pa tre nga pesë presidentët e gjallë të SHBA – Biden, Trump dhe Obama – zbritën në Pensilvani në javën e fundit të fushatës dhe u shpall një shtet që secila palë mund të fitonte në shumë prej sondazheve.

Me demokratët që po përballen me gara të vështira në shtetet e tjera të fushëbetejës, fitorja e Pensilvanisë forcon shpresat e partisë për të mbajtur shumicën e ngushtë 50-50 për dy vjet të tjerë.