Emmanuel Macron, presidenti i ri i Francës, gjatë udhëtimit në Berlin në vizitën e  tij të parë, duke ndjekur traditën shumë vjeçare të presidentit Fracez që fillimisht takon në vizitë prioritare kancelarin Gjerman; kësaj ehre e përdori rastin për të paraqitur mocionin e vizionit të tij për integrim ‘të thellë’ të Bashkimit Europian.

Në një komunikim të shkurtër me gazetarët para udhëtimit në Gjermani mbi planet e tij për të “rinisur” BE-në, krijimin e një buxheti të përbashkët, parlament dhe ministri finance për eurozonën, Macron qartësisht shkaktoi shqetësim mes disa kombeve.

Ministri i Financave i Gjermanisë, Wolfgang Schäuble bëri thirrje për ndryshim traktatesh dhe reformash që mund ta çojnë këtë projekt në një ‘jo realist’.

Veritas.com.al/