-Prova e pilulës hidroksiklorurina filloi në Mbretërinë e Bashkuar-

Prova e parë nëse dy ilaçe anti-malariike mund të parandalojnë Covid-19 ka filluar në Brighton dhe Oxford.

Chloroquine, hydroxychloroquine ose placebo do t’u jepet më shumë se 40,000 punonjësve të kujdesit shëndetësor nga Evropa, Afrika, Azia dhe Amerika e Jugut.

Të gjithë pjesëmarrësit janë personel që janë në kontakt me pacientët Covid-19.

Presidenti amerikan Donald Trump u kritikua këtë javë pasi tha se ishte duke marrë hidroksilkolinë, pavarësisht paralajmërimeve se mund të ishte e pasigurt.

Pjesëmarrësit e parë në Mbretërinë e Bashkuar në provën globale do të regjistrohen të enjten në Spitalet Universitare Brighton dhe Sussex dhe Spitalin John Radcliffe në Oxford.

Atyre do të jepen ose hidroksilkroquine ose placebo për tre muaj. Në vendet e Azisë, pjesëmarrësve do t’u jepet chloroquine ose një placebo.

Këto janë të parat nga 25 faqet e planifikuara në Mbretërinë e Bashkuar, me rezultatet e pritura deri në fund të vitit.

Gjyqi është i hapur për këdo që bën kujdes të drejtpërdrejtë për pacientët me koronavirus në Mbretërinë e Bashkuar, për sa kohë që ata nuk janë diagnostikuar me Covid-19.

Do të testohet nëse ilaçet mund të parandalojnë që punëtorët e kujdesit shëndetësor të ekspozuar ndaj virusit, ta kontraktojnë atë.

VERITAS.COM.AL