Belgjika ngriti gjendjen e alarmit ne nivelin me te larte per kryeqytetin Bruksel, sot ne mengjes, e Shtune. Policia njoftoi se pas te shtenave ne metro qytetaret duhet te menjanojne grumbullimet ne turma, sepse konstatohet “nje rrezik serioz eminent” sulmi.

Nje jave pas sulmeve ne Paris te kryera nga militantet e Shtetit Islamik, nje nga te cilet prezimohet nga Brukseli, sipas autoriteteve Brukseli ndodhet ne nje gjendje rreziku te larte. Autoritetet thane se gjendja e alarmit u ngrit ne nivelin “kater” pas takimit me ministrat kryesore te qeverise, policise dhe sherbimit sekret. (Reuters)