(Hakeem Hussain u gjet i vdekur pas një natë nga më të ftohtat e vitit)/ 

Asnjë nga familja nuk u shfaq dje në Juri , në gjykatë, mbi vdekjen e djalit shtatë-vjeçar i cili besohet se ka ngrirë për vdekje në të ftohtë jashtë shtëpisë së tij në Birmingham.

Mamaja e Hakeen Hussain dhe daja i tij u arrestuan pasi djali pësoi atak kardiak para dy javësh. Mendohet se e lanë jashtë shtëpisë në momentin më të ftohtë të netëve të vitit.

Juria ndaj vdekjes së djalit hapi dje një çështje gjyqësore në Gjykatën mjekësisë ligjore të Birminghamit.

Hetuesi i Mjekësisë Ligjore, Sylvia Mole lexoi provat, duke konfirmuar se djali ishte shpallur i vdekur në ora 7.40am të 26 Nëntorit.

Një ekzaminim i kryer pas  vdekjes ka provuar në mënyrë jo- përfundimtare, por provat e mëtejshme po bëhen për të nxjerrë të vërtetën pse 7- vjeçari vdiq.

Mjekja ligjore, Emma Broën tha se hetimi kriminal është akoma në rrugë, prandaj nuk mund të japë një datë për gjykimin e plotë.

 Laura Heath was arrested on suspicion of wilful neglect

(Mamaja, Laura Heath u arrestua si e dyshuar për neglizhencë të paramenduar)/

 Timothy Busk, 56, was arrested on suspicion of wilfully ill-treating a child

(Timothy Busk, 56 vjeç, u arrestua pasi dyshohet për keqtrajtim të paramenduar ndaj fëmijës)/

 Hakeem suffered a cardiac arrest and is believed to have suffered hypothermia

(Hakeem pësoi arrest kardiak dhe mendohet se vdiq nga  hypothermia)/

 The home where the youngster was found and then pronounced dead

 ( Shtëpia ku fëmija u gjet dhe më vonë u shpall i vdekur)/