“Italiane kujdes “. Steve Bannon ka leshuar projektin e tij evropian The Movement, i cili mirëpret siglat populiste dhe sovraniste nga e gjithë Evropa dhe ka takuar Matteo Salvinin, Luigi Di Maion dhe Giorgia Melonin te të cilët ishte mysafir në Atreju. Vëzhguesi i kujdesshëm i situatës politike italiane, ish-strateg i Donald Trump dhe guru i sovranizmit ndërkombëtar, shpjegon në një intervistë me Il Tempo se Evropa ju do në krizë.

Parathënie: “Salvini, Ministri i Brendshëm, është përqendruar mbi emigracionin, Di Maio, Ministër i Zhvillimit Ekonomik, është përqendruar mbi vendet e punës: Bce dhe Brukseli e kane kundërshtuar këtë koalicion qeveritar, duke mbështetur qeverinë e njëmijtë teknike (Cottarelli, etj) do të ishte sikur te thoshin se italianët nuk dine të zgjedhin se nga kush të qeverisen. “Italia, argumenton Bannon, “ende vuan pasojat ekonomike të krizës së madhe financiare ndërkombëtare, por për arsyet që përmenda është në qendër të skenarit evropian”.

“Italianët – vazhdon Bannon – te vazhdojnë të mbështesin këta liderë dhe ta vënë Italinë para së gjithash, sepse Italia, pavarësisht nga borxhi i saj dhe rritja e ulët ekonomike, dhe peshën e lartë te taksave do të kthehet një vend i madh”.

Mbi Brexit, përfundon ai, nga Brukseli “tentohet të terrorizojnë njerëzit, duke folur për Brexitin e vështirë, daljen e vështirë nga Evropa”. Dhe kujdes, “edhe në Itali këto forca përpiqen të vjedhin të drejtën e votës. Kështu që përpjekja për të sistemuar llogaritë publike, për të rifilluar investimet për të dalë nga kriza, do të pengohen nga këto fuqi globale që nuk kanë ndërmend t’ju nxjerrin nga kriza, kujdes italianë! “.

Veritas.com.al/