Presidenti Donald Trump do të kërkojë mbledhjen e Këshillit të Sigurimit  të Kombeve të Bashkuara mbi Iranin, kur mbledhja vjetore e liderëve botërorë pritet të mbahet në Nju Jork këtë muaj.

Ambasadore e Shteteve të bashkuara në OKB, Nikki Haley tha të martën se takimi do t’i kushtohet destabiltetit në Lindjen e Mesme dhe shkeljes së ligjeve ndërkombëtare që  vazhdon të sfidojë rajonin e trazuar.

“Ai do të thërrasë mbledhjen e  Këshillit të Sigurimit për të gjykuar mbi shkeljen e ligjeve ndërkombëtare nga Irani”, tha ambasadore Haley në një konferencë shtypi.

Veritas.com.al/