-Presidenti ka shprehur shqetësime të përsëritura në lidhje me votimin përmes postës-

Presidenti Trump, të Mërkurën parashikoi që Gjykata e Lartë e SHBA mund të vendosë rezultatin e zgjedhjeve presidenciale të nëntorit, duke theksuar rëndësinë që ai i ka dhënë Senatit duke konfirmuar shpejt kandidatin e tij përfundimtare.

Në mënyrë që të parandalojë një ndarje katër-katër për një çështje të mundshme të lidhur me zgjedhjet, Trump sugjeroi gjatë një tryeze të rrumbullakët, që ligjvënësit duhet të ndërmarrin veprime të shpejta për kandidatin e tij në Gjykatë, i cili pritet të shpallet të Shtunën.

“Unë mendoj se kjo do të përfundojë në Gjykatën e Lartë,” u tha Trump gazetarëve. “Dhe unë mendoj se është shumë e rëndësishme që të kemi nëntë gjyqtarë.”

Ndërsa fituesi i zgjedhjeve presidenciale zakonisht thirret vetëm disa orë pas mbylljes së sondazheve, pandemia e koronavirusit ka ndryshuar peizazhin dhe po detyron miliona amerikanë të votojnë me postë, që do të thotë se rezultatet përfundimtare mund të mos dihen menjëherë, por vetëm disa ditë pas zgjedhjeve. Presidenti ka shprehur shqetësime në lidhje me votimin përmes postës, për të cilën ai ka pretenduar vazhdimisht se mund të çojë në mashtrim të votuesve.

Gjykatësi Amy Coney Barrett, i cili u emërua në Gjykatën e 7-të të Rrethit të Apelit nga Trump në 2017, është një pararojë e mundshme për vendin e lirë.

Republikanët e Dhomës i shkruan një letër presidentit të Mërkurën, duke e shtyrë që të propozonte Barrett.

Një tjetër pretendente e lartë është Barbara Lagoa, një Kubano-Amerikane që shërben në Gjykatën e Apelit të Qarkut të 11-të të Sh.B.A.

Presidenti ka thënë se ai do të emërojë një grua dhe thuhet se po konsideron pesë persona, të gjithë ata i thirri si “të shkëlqyeshëm” të Mërkurën.

Trump ka emëruar tashmë gjyqtarët konservatorë Brett Kavanaugh dhe Neil Gorsuch gjatë mandatit të tij.

Ginsburg vdiq të Premten në moshën 87 vjeç nga ndërlikimet metastatike të kancerit të pankreasit.

Ginsburg u emërua në gjykatën e lartë në 1993, pasi u emërua nga ish-Presidenti Bill Clinton./ FOX NEWS/

VERITAS.COM.AL/