Mungojnë më shumë se tre muaj nga zgjedhjet evropiane dhe te flasësh tani duket e parakohshme. Megjithatë, është më mirë të përgatiteni në kohë për ngjarjen që nuk do të jetë vendimtare vetëm për të ardhmen e Kontinentit, por edhe për atë të Vendit tonë të fyer.
Le te bëjmë një arsyetim gju me gju. Sipas sondazheve, të cilat nuk janë Ungjilli, por termometri që mat ethet popullore, Lega është potencialisht në gjendje të kalojë 34/35 për qind të votave. Verifikojmë hapur atë qe ka ndodhur. Deri tani hipoteza përkthehet në realitet, do të jemi përballe me një parti, qe pastaj, në rast te konsultimeve politike kombëtare, mund të synojë të qeverisë me një koalicion në pozitë mazhoritare.
Lind pyetja me cilën forcë parlamentare do të kishte dëshire  të bashkohej.
Dikush thotë me Forza Italian,e cila megjithatë është në rënie të vazhdueshme dhe nuk ofron garanci për kapacitet në këtë fazë. Berlusconi duket pak i lodhur, i pasigurt dhe megjithëse është një kandidat në Bruksel, nuk është një fakt që arrin të mbledhë nje numër konsensusish të mjaftueshëm për të synuar të jetë përsëri protagonist. Nuk ka më moshë për t’u dashur, në më të shumtën ngjall dhembshuri tek mbështetësit e vjetër që ushqejnë dashuri ndaj tij, por nuk i besojnë mjaftueshëm. Për më tepër Salvini dhe Cavaliere nuk i besojnë njëri-tjetrin, dhe ky nuk është opinioni ynë: behet fjalë për konstatim.
Është gjithashtu e paimagjinueshme që Matteo dëshiron të bjere dakord përsëri me 5 yjet, të cilët e kanë detyruar të ulë pantallonat shpesh, sepse aktualisht kanë një sasi të madhe parlamentarësh dhe do të preferojë të zgjedhë një formacion tjetër me të cilin te beje aleance. Cilen? Ja ku është gati: Fretelli D’Italia. Lëvizja e te Nderuarës Meloni po rritet. Sot vlerësohet në rreth 5 për qind dhe nga këtu në pranverë nuk është absurde të presësh që të arrijë 7. Zonja pra vlen të mbështetet sepse me kontributin e saj qendra e djathtë do të kishte përqindjen me qëllimin për të marrë posedimin e ekzekutivit. Dhe ky do të ishte një lloj çlirimi.
Inkurajojmë zonjën të luftoje për tja dale , ajo dhe legistet te bashkuar të na dhurojne shpresën për të eliminuar nga jeta jonë Di Maion dhe shokët e padurueshëm dhe të neveritshëm.

Veritas.com.al/