Rusia 2.0: Zyrtarët e Inteligjences paralajmërojnë se Rusia do të ndërhyjë në zgjedhjet e vitit 2020 për të ndihmuar Trump të rizgjidhet, thonë raportet
Zyrtarët e inteligjencës kanë paralajmëruar ligjvënësit të enjten se Rusia dëshiron të ndërhyjë në zgjedhjet e vitit 2020 për të ndihmuar Presidentin Trump të rizgjidhet, sipas raporteve të shumta.

Paralajmërimi u raportua së pari nga The New York Times dhe The Washington Post me përdorimin e burimeve anonime.

Në një konferencë të klasifikuar të mbajtur më 13 shkurt, Shelby Pierson, zyrtari i lartë për sigurinë e zgjedhjeve nën drejtori i atëhershëm i inteligjencës kombëtare, Joseph Maguire, u tha anëtarëve të Komitetit të Inteligjencës së Dhomës dhe zyrtarëve të tjerë të sigurisë kombëtare për preferencën e Rusisë për Trump dhe dyshimin se do të përpiqeshin të vepronin në emër të presidentit.

Agjencitë e inteligjencës amerikane thonë se Rusia ndërhyri në zgjedhjet e vitit 2016 përmes fushatave në mediat sociale dhe vjedhjes dhe shpërndarjes së emaileve nga llogaritë Demokrate. Rusia, kanë thënë ata, po përpiqej të forcojnte fushatën e Trump dhe të shkaktonte kaos në zgjedhjet e Sh.B.A. Këshilltari special Robert Mueller doli ne përfundimin pas një hetimi të gjatë se ndërhyrja ruse ishte “gjithëpërfshirëse dhe sistematike”, por ai nuk gjeti një komplot kriminal midis Rusisë dhe fushatës se Trump. ”

Paralajmërimi i ri do të ngjallte dyshimet e vjetra (dhe disa kritikë thonë se teoritë Demokrate të komplotit) për bashkëpunim midis Trump dhe Rusisë. Sipas raporteve, lajmet zemëruan Trump-in, i cili u ankua se Demokratët do të përdorin informacionin kundër tij, dhe ai më pas kritikoi Maguire. Këtë javë, presidenti njoftoi se po zëvendësonte Maguire nëe cilësinë e DNI me Richard Grenell, ambasadorin aktual në Gjermani.

Fox News