Kompanitë e sondazheve konstatuan një mbështetje solide për kryeministrin Shinzo Abe në vizitën e tij në Florida fund- javën e kaluar ku kaloi një kohë me homologun e tij President Donald Trump. Ndërsa ekstremistët e krahut të majtë e dënuan zgjerimin e lidhjeve politike mes Shteteve të Bashkuara dhe Japonisë.

Agjencia e rrjetit  të lajmeve Kyodo publikoi një sondazh nga ku del se 70 për qind e japonezëve janë “të kënaqur” me vizitën e Abe në Shtëpinë e Bardhë dhe në resorin Mar-a-Lago n Florida. Gazeta “The New York Times” shtoi se sondazhi Kyodo se vetë kryeministri Abe ka një mbështetje prej 62 për qind, një rritje e vogël që nga një muaj më parë.

/Veritas.com.al/