Gjyqtari i Gjykatës Supreme, Anthony Kennedy është gati për në pension, duke i dhënë një shans presidentit Trump që të ndryshojë bazamentin e maxhorancës konservatore të Gjykatën më të lartë.

Konservatorët kanë votë shumë të rëndësishme në shumë vendime, duke përfshirë votimin e fundit %-4 për procesin për ndalimin e martesave në të njëjtin seks dhe që mbështeti të drejtën e abortit.

Në letrën e tij drejtuar gjykatësit Kenedi, zoti Trump shprehu “falënderime të thella për shërbimet që kreu në gjykatën më të lartë.

Gjykatësi Kenedi është 81 vjeç dhe del në pension në muajin gusht. Ai është anëtari i dytë më i moshuar në Gjykatën Supreme.

Veritas.com.al/