Britania po kërkon që të shpejtojë pikën më kryesore të marrëveshjes së tregut post-Brexit me Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Kryeministri Boris Johnson, ditën e Mërkure,  ka dërguar në Shtetet e Bashkuara  ministrin e Jashtëm si kreun e diplomacisë dhe ministrin e tregtisë së jashtme.

Sipas vendosmërisë së Johnson për të siguruar se Britania largohet nga Bashkimi Evropian në 31 tetor, pa marrëveshje, i mrekulluar në njëfarë mënyre me akordin mbi tregun me administratën e Trump, kontaktet me Uashingtonin marrin rëndësi të madhe.

Presidenti Amerikan, i cili duket në të njëjtën mendje me Johnson, ka thënë se tregu mes dy vendeve do të shumëfishojë mundësinë e Britanisë për t’u larguar nga BE dhe foli kryeministrin  Britanik rreth marrëveshjes brenda pak ditëve pasi Johnson u ul në zyrën e kryeministrit muajin e kaluar.

Sekretari i Punëve të Jashtme i Britanisë, Dominic Raab tha se ai është ‘i kënaqur’ që të takojë presidentin Trump dhe zëvendëspresidentin Mike Pence.

“Ne vlerësojmë ngrohtësinë dhe entuziazmin e presidentit për marrëdhëniet Mbretëri e Bashkuar- Shtetet e Bashkuara. Mbretëria e Bashkuar mirëpret që të punojmë së bashku me miqtë tanë Amerikanë për arritjen e një marrëveshje të tregtisë së lirë që është një marrëveshje e mirë për të dyja vendet, dhe për bashkëpunimin për sfidat e sigurisë me të cilat ne përballemi”, tha Sekretari i Punëve të Jashtme të Britanisë.

VERITAS.COM.AL