Në fjalimin e tij inaugurues si President i 45, Donald Trump ka shpërndarë një elegji për Amerikanët që ndjehen të harruar nga qeveria e tyre.

-‘Unë do të luftoj për ju me çdo frymëmarrje të trupit tim”- u zotua ai. “Dhe kurrë, kurrë nuk do t’ju lë mënjanë!”.

-Premtimi i Donald Trump  ‘America first’ do të jetë principi qendror rreth qeverisë së tij.

Mes atyre që ndodheshin në ceremoni, ishte edhe rivale e Donald Trump në zgjedhje- Hillary Clinton.

Donald Trump shpërndau në elegji populiste për Amerikanët që kanë ndjerë se janë lënë pas krahëve, duke iu thënë se së bashku do të bëjnë punët më të fuqishme mbi rruzull, pas betimit si President i 45 i Shteteve të Bashkuara.

‘Ne do të ndjekim dy rrugë të thjeshta: Blej nga Amerika  dhe rento nga Amerika”- tha.

Me 1,453 fjalë, fjalimi i tij Inaugurues ishte fjalimi më i shkurtër që nga Jimmy Carter në vitin 1977. Slogani i tij ishte kaq i përmbledhur.

‘America firot!,’ një fjalë mistike që Trump e vuri në përdorim të përditshëm si slogan fushate për Shtëpinë e Bardhë, u duk se hyri deri në kockë.

‘Çdo vendim ose zanat, mbi taksat, mbi emigracionin ose mbi punët e jashtme, do të bëhen vetëm për të mbrojtur punëtorët Amerikën dhe familjet e tyre”, tha ai.

Trump mbajti fjalimin e tij, u betua. Dhe tani Amerika ka liderin e ri.

/Veritas.com.al/

President Donald Trump speaks after being sworn in as the 45th president of the United States during the 58th Presidential Inauguration at the U.S. Capitol in Washington, Friday, Jan. 20, 2017

President Donald Trump delivers his inaugural address after being sworn in as the 45th president of the United States during the 58th Presidential Inauguration at the U.S. Capitol in Washington, Friday, Jan. 20, 2017

 

Donald Trump is sworn in as the 45th president of the United States by Chief Justice John Roberts as Melania Trump looks on during the 58th Presidential Inauguration at the U.S. Capitol in Washington, Friday, Jan. 20, 2017

U.S. President Donald Trump (L) takes the oath of office from U.S. Supreme Court Chief Justice John Roberts (R) with his wife Melania, and children Barron, Donald, Ivanka and Tiffany at his side during inauguration ceremonies at the Capitol in Washington, U.S.,  January 20, 2017

President Donald Trump hugs his family after taking the oath of office during the 58th Presidential Inauguration at the U.S. Capitol in Washington, Friday, Jan. 20, 2017

President Donald Trump escorts former president Barack Obama from the U.S. Capitol as Vice President Mike Pence and former vice president Joe Biden on the West Front of the U.S. Capitol on January 20, 2017 in Washington, DC. In today's inauguration ceremony Donald J. Trump becomes the 45th president of the United States

President Trump and first lady Melania saw the Obamas off Friday afternoon

It's tradition for the new president to watch the outgoing president fly off on Marine One after the inauguration  

Former President Obama gave one last wave before boarding Marine One. He and his family are taking a vacation to Palm Springs