Ksamili, në listën e plazheve më të mira europiane
Europian Best Destination, shumë pranë hapjes së sezonit veror, fton udhëtarët që të vizitojnë një ndër plazhet më të mira të Europës për 2016: as më ...
A mund të ndërohet një biznes i madh me një buxhet të kufizuar?
Nga Misela Patrioti Historia përforcon besimin tim se paratë / financimi nuk është arsyeja kryesore që shumica e bizneseve dështojnë. Një gjë q...
Të nisësh një biznes të ri: si të shmangësh dështimin
Nga: Endri Allmuça Të drejtosh biznesin tënd mund të jetë shumë e dobishme, por suksesi nuk është gjithmonë i garantuar, gjysma e bizneseve të vogl...
Kartëmonedha 500 euroshe mund të dalë nga qarkullimi
Presidenti i Bankës Qendrore Evropiane Mario Draghi, bëri deklarata të forta të hënën se është duke konsideruar seriozisht shkrirjen e kartëmonedhës 5...
Rusia dhe Arabia Saudite arrijnë marrveshje për të pakësuar prodhimin e naftës
Ministrat e naftës nga Arabia Saudite dhe Rusia u takuan të martën dhe ranë dakord për një marrveshje e cila parashikon pakësimin e prodhimit në ven...
BSH: Ecuri e dobët e kredive gjatë 2015
Banka e Shqipërisë thotë se ecuria e kredisë ka qenë e dobët edhe në tremujorin e fundit 2015. Në raportin e politikes monetare thuhet se kjo e...
Hoti: Nga pushimet tatimore përfitojnë direkt bizneset që hapin vende të reja pune
Ministria e Financave po mban tryezën në lidhje me “Udhëzimin administrativ për kriteret dhe procedurat për përftimin nga pushimet tatimore”.  ...
Tru shoqëror apo tru financiar‏
Korrektesa është konsideruar përherë virtyt i natyrës njerëzore. Kjo vlen në terma të përgjithshëm kur konsiderojmë një sjelljë tradicionale të po...
Me hapa si këta, Shqipëria në BE pas qindra vjetësh/ Banka Botërore
Banka Botërore lëshon alarmin se me rritjen aktuale ekonomike Shqipërisë do t’i duhen qindra vjet për të arritur standardin e mirëqenies së Bashkimit ...
Shqipëria: Taksat e larta, të ardhurat më të ulëta në rajon/ Sipas Forbes/
Forbes e rendit Shqipërinë në vendin e 109 në treguesin e barrës së taksave, nga 144 shtete. Por, me 24-25% të PBB-së, vendi ynë ka të ardhurat më të ...