E përditshmja amerikane “Washington Post” ka hequr emrat e atyre që e kanë shkruar, vendin dhe datën nga korrespondenca e gazetarëve të saj në Rusi. Kjo masë e paprecedent në media, merret në kushtet kur Rusia po rrezikon jetën e gazetarëve. Kesht hidhet edhe nje hap për të garantuar sigurinë e stafit të saj.