Informacione te reja japin më shumë kredibilitet pas teorisë së laboratorit Wuhan ndërsa presioni mbi OBSH rritet
Shërbimet e inteligjencës britanike tani thuhet se po rivlerësojnë pozicionin e tyre në lidhje me teorinë që COVID-19 doli nga një laborator në Institutin e Virologjisë Wuhan të Kinës.

Një raport i së Dielës nga Sunday Times i Londrës citon spiunë britanikë të cilët fillimisht hodhën poshtë teorinë e rrjedhjeve nga laboratori, por tani thonë se është “e faktueshme”.

“Mund të ketë xhepa me prova që na çojnë në një drejtim dhe prova që na çojnë në një drejtim tjetër,” gazeta citoi një burim të thoshte. “Kinezët do të gënjejnë në cdo mënyrë. Unë nuk mendoj se do ta dimë ndonjëherë.”

Citimi vjen ndërsa Shtetet e Bashkuara dhe Britania po shtojnë thirrjet që Organizata Botërore e Shëndetësisë të marrë një qëndrim më të thellë në origjinën e mundshme të COVID-19, duke përfshirë një vizitë të re në Kinë, ku u zbuluan infeksionet e para njerëzore.

OBSH dhe ekspertët kinezë lëshuan një raport të parë në mars që paraqiti katër hipoteza se si mund të ishte shfaqur pandemia. Ekipi i përbashkët tha se skenari më i mundshëm ishte se koronavirusi u hodh në njerëz nga lakuriqët e natës përmes një kafshe ndërmjetëse dhe perspektiva që ai të shpërthente nga një laborator u konsiderua “jashtëzakonisht e pamundur”.

Administrata Biden dëshiron të intensifikojë thirrjet derisa Kina të jetë më e hapur në lidhje me pandeminë, me objektivin e evitimit të ankesave nga senatorët Republikanë të opozitës që thone se presidenti nuk ka qenë mjaft i ashpër, të përdorë mundësinë për ti bëre presion Kinës në lidhje me pengimet e pretenduara.

VERITAS.COM.AL