Një i pandehur për krime lufte gjatë dëgjimit të apelit në Hagë , sapo gjykata e shpalli fajtor, piu helm.

Slobodan Praljak ishte një nga të gjashtë politikanët kroat të Bosnjës dhe lider ushtarak para se të dërgohej në gjyq.

Ai është dënuar me 20 vjet burgim në vitin 2013 për krime në Mostarin Lindor.

Gjatë dëgjimit të dënimit ai u mbështet dhe i tha gjykatësit: “Piva helmin”.

TË gjashtë janë paraqitur në gjykatë për gjykimin e fundit në apel, të dorëzuar nga Tribunali Jugosllav.

Veritas.com.al/

 Footage showed him tilting his head backwards before drinking from a small bottle

 He was sentenced to 20 years' imprisonment in 2013 for crimes in East Mostar

 The judge immediately suspended the hearing after Praljak drank from a small bottle

 Praljak was a former commander in Bosnia’s 1992-95 war