Deutsche Bank ka raportuar një fitim të vogël prej tre të katërtat, duke tejkaluar një pritshmëri shumë të ulët.

Banka raportoi një fitim prej 278 milionë euro, me një ndryshim i shpejtë nga e njëjta periudhë e vitit të kaluar kur humbën gjashtë miliardë euro.

Deutsche Bank tha se “mjedisi financiar i këmbimit me interesa shumë të ngushta” dhe “efekti i paarrirë” me autoritetet financiare amerikane, kanë shkaktuar dështimin.

Shqetësimi përsëritet mbi pozicionin e bankës përderisa masa e gjobës në Shtetet e Bashkuara mbetet i pavendosur.

Deutsche Bank është kërcënuar me 14 miliardë euro gjobë nga Departamenti i Drejtësisë i Shteteve të Bashkuara.. Më herët këtë vit Fondi Monetar Ndërkombëtar e ka përshkruar këtë si rrezikun më të madh në sistemin global bankar.

Banka deri tani ka ulur kostot dhe ka shitur biznese në përpjekje për të shpëtuar investitorët.

Drejtori ekzekutiv John Cryan tha se “ Banka po punon fort për arritjen e zgjidhjes së kësaj çështjeje, sa më shpejt të jetë e mundur”.

/ Veritas.com.al/