Zgjedhjet presidenciale amerikane hynë në orët vendimtare.

Joe Biden duket se është më afër fitores sesa ka qenë ndonjëherë që nga fillimi i sondazhit: Nëse do të konfirmonte epërsinë në Wisconsin dhe Michigan, si dhe në Nevada dhe Arizona, atëherë kandidati demokrat do të fitonte garën për Shtëpinë e Bardhë.

Por ndërkohë, sapo ka mbërritur një lajm që do t’i japë një forcë të re Donald Trump: Arizona konsiderohet e kontestuar përsëri, pasi Fox News e kishte deklaruar atë tashmë per Biden mbrëmë.

Ky është një shtet kyç, në të cilin doli se për shkak të një gabimi në llogaritjen nga Instituti i Kërkimeve Edison, votat e hedhura nuk ishin 99% por “vetëm” 86%.

Kështu që ka ende shpresë që presidenti në detyrë të kthejë rrjedhën, edhe nëse vetë stafi i tij nuk duket se e beson shumë.

Udhëheqësi i fushatës së Trump, Bill Stepien, konfidoi se ai beson se Biden do të fitojë ende në Arizona, edhe pse me një diferencë prej më pak se rreth 90 mijë vota aktuale. Taktikat paraprake? Sigurisht ekziston që “Donald” nuk do të heqë dorë në rast të një disfate e cila, nëse ndodh, do të jetë akoma shumë e ngushtë.

Për këtë arsye tashmë ka njoftuar se do të kontestojë rezultatin elektoral dhe do t’i drejtohet Gjykatës së Lartë, duke tërhequr zgjedhjet presidenciale brenda sallave te gjyqit.

VERITAS.COM.AL