Donald Trump është deklaruar i pafajshëm për akuzat historike të keqpërdorimit të dosjeve të ndjeshme në një gjykatë federale në Miami, Florida.

Trump është presidenti i parë i SHBA – aktual apo ish – që është goditur me një padi penale federale.

Krahët e kryqëzuar, me një kostum të errët dhe kravatë të kuqe, ai u ul në heshtje me fytyrë guri për paraqitjen e tij të dytë në gjykatë këtë vit.

Republikani më vonë udhëtoi për në klubin e tij të golfit në Bedminster, New Jersey, ku iu drejtua mbështetësve.

Në sfondin e flamujve amerikanë, zoti Trump, i cili është kandidati kryesor për nominimin presidencial republikan në vitin 2024, i tha turmës së mbledhur se kishte “çdo të drejtë” për të mbajtur dokumentet e klasifikuara, por “nuk kishte pasur një shans të kalonte nëpër të gjitha kuti”.

Ai tha se zbatoi ligjin dhe vazhdoi të listonte një sërë pretendimesh të pabazuara, si dhe ankesa kundër Presidentit Joe Biden dhe ish-rivales së tij Hillary Clinton.

Më herët një ditë përpara se të largohej nga Miami, Trump, në platformën e tij të mediave sociale Truth Social, falënderoi qytetin për “një pritje kaq të ngrohtë në një ditë kaq të trishtuar për vendin tonë”.

Vetëm disa orë më parë, në një dhomë të katit të 13-të të një gjykate federale në qendër të Majamit, një gjjykates i zymtë e shikonte zotin Trump  ndërsa avokati i tij e deklaroi i pafajshëm për 37 akuza për mbajtjen e paligjshme të dokumenteve të klasifikuara dhe pengimin e përpjekjeve të qeverisë për t’i marrë ato. mbrapa.

“Ne me siguri pranojmë një pranim të pafajshëm,” i tha gjykatësit avokati, Todd Blanche.