Presidenti Donald Trump festoi të hënën konfirmimin e Brett Kavanaugh  ne Gjykatën Supreme të Drejtësisë , duke falënderuar mbështetësit që qëndruan me të.

Ndërsa fliste në konventën e Shoqatës Ndërkombëtare të Shefave të Policisë që festonin 125 vjetorin e saj, Trump tha se Kavanaugh ishte një drejtësi fantastike përkundër akuzave të rremë “të turpshme” dhe akuzave të rreme nga demokratët majtistë.

“Ishte një situatë e turpshme e sjelle nga njerëz që janë të këqij, dhe ai ka rezistuar,” tha ai. “Kemi punuar të gjithë së bashku.”

Ai veçanërisht falënderoi senatorët republikanë për qëndrimin e tyre të fortë në luftë përballë te keqes të ngritur kundër tyre.

“Nuk do te dorëzohemi. Mos u dorëzoni. Nuk do te dorëzohemi. Mjafton te mos e bëjmë këtë”,  tha ai.

Presidenti do të organizojë një ceremoni betimi në Shtëpinë e Bardhë të hënën në mbrëmje.

Trump pranoi se i tha Kavanaugh me shaka, kur ai e propozoi për herë të parë se do të ishte një “copë tortë” derisa te konfirmohej.

Ai kujtoi se Kavanaugh fillimisht i tha atij se ishte “nderi i jetës së tij” të emërohej në Gjykatën Supreme.

“Nuk e kam dëgjuar atë ta thotë përsëri, por unë mendoj se ai ende e beson ketë,” tha Trump ndërsa audienca qeshi.

Audienca duartrokiti fort kur u përmend Kavanaugh.

“Njerëzit e duan atë burrë dhe e duan atë zgjedhje. Unë mendoj se ne të gjithë do të jemi shumë të lumtur “, tha ai.

Veritas.com.al/