Britaniku, Oliver Hart dhe finlandezi Bengt Holmstrom fituan Çmimin Nobel në Ekonomi, çmim që u dha sot, e Hënë,  nga Komiteti i Nobel në Oslo për punën që përgjigjen që i jepet çështjes se si është më mirë të zbatohen shpërblimet qoftë shkollat ose edhe burgjet në një status të biznesit privat.

Zbulimi i tyre mbi teorinë e kontratave ka implikacione në qeverisjen  e korporatave, legjislacionin e falimentimit dhe konstitucionit politik, tha Akademia Mbretërore e Shkencave. Akademia akordoi Çmimin dhe 8 milionë korona suedeze ($928,000) si çmim për autorët.  “Kjo teori është realisht  pabesueshmërisht e rëndësishme, jo vetëm për ekonomistët, por gjithashtu edhe për shkencat e tjera sociale”, tha Per Stromberg, anëtar i Komitetit të Çmimit dhe profesor në Shkollën Ekonomike të Stokholmit.