Komisioni për Debatet Presidenciale (CPD) ka zgjedhur moderatorët për tre debatet e ardhshme presidenciale – Chris Wallace të Fox News, Steve Scully të C-SPAN dhe Kristen Welker të NBC.

Komisioni ka zgjedhur moderatorët për debatet e ardhshme, e para prej të cilave do të ndodhë më vonë, këtë muaj, 29 shtator. Chris Wallace i Fox News do të shërbejë si moderator për debatin e parë presidencial në Universitetin Case Western Reserve dhe Klinikën Cleveland në Cleveland, Ohio.

Debati i dytë, i planifikuar për në 15 Tetor, do të mbahet në Adrienne Arsht Center për Artet Skenike në Miami, Florida dhe moderuar nga Steve Scully i C-SPAN. Debati i tretë, i cili do të ndodhë javën tjetër në 22 Tetor, do të zhvillohet në Nashville, Tennessee’s, Universiteti Belmont, ku Kristen Welker i NBC do të moderojë.

Sipas CPD, debati i parë dhe i tretë do të “ndahen në gjashtë segmente me afërsisht 15 minuta secili në temat kryesore që do të zgjidhen nga moderatori dhe do të shpallen të paktën një javë para debatit.” Debati i dytë presidencial do të “marrë formën e një takimi në qytet, në të cilin pyetjet do të paraqiten nga qytetarë nga zona e Floridës Jugore”, për komisionin.

Debati i 7 tetorit midis nënkryetarit Mike Pence dhe kandidatit për zëvendës të Joe Biden (D), senatores Kamala Harris (D-CA), do të mbahet në Universitetin e Utah në Salt Salt Lake City. Susan Page e USA Today do të moderojë debatin.

“Ne jemi mirënjohës ndaj këtyre gazetarëve me përvojë, të cilët do të ndihmojnë në sigurimin që debatet e përgjithshme presidenciale të zgjedhjeve të vazhdojnë t’i shërbejnë qëllimit të tyre unik arsimor për të ndihmuar publikun të mësojë rreth kandidatëve,” bashkëkryetarët e CPD Frank J. Fahrenkopf Jr, Dorothy S. Ridings, tha Kenneth Wollack në një deklaratë.

VERITAS.COM./AL