Marinarët e humbur pas përplasjes së Anijes luftarake të Shteteve të Bashkuara, Fitzgerald u përplas me një anije kontenier japonez, u gjetën të vdekur- njofton Marina Ameikane dhe Marina Japoneze.

Përplasja ndodhi ditën e  Shtune, dhe kërkimet nisën për shtatë marinarë të humbur, ndërsa helikopteri evakuoi tre anëtarë të tjerë të ekuipazhit.

Destrojeri Amerikan Fitzgerald  u përplas me anijen e mallrave rreth 56 milje detare (104 kilometra) në Jug- Perëndim të Yokosuka.

Pamjet ajrore tregojnë dëmtime të rënda në anijen e Marinës Amerikane pas përplasjes, e cila ndodhi rreth orës 02:30 me orën lokale të të Shtunes ( e Premte 17:30 GMT).

Veritas.com.al/