Një organizatë e anëtarësuar në Google ka ofruar mjete dhe rrugë me të cilat organizatat e reja dhe site-t e  zgjedhjeve mund të ruajnë veten nga pirateria.

Jigsaw, një krah kërkimesh i Google me kompaninë nënë Alphabet Inc., tha se zgjedhjet e lira dhe të ndershme, kjo varet në eksesin që keni në informacion.

Për të siguruar një akses të tillë, Jigsaw thotë se sitet për lajme, për të drejtat e njeriut dhe monitorimin e zgjedhjeve kanë nevojë të jenë të mbrojtur nga cyberattacks.

Kompleti i mjeteve të Jigsaw, i cili quhet “Protect Your Election”, ripaketon mjetet që janë të njohura deri më sot.

Google paraqet edhe listën e mjeteve të domosdoshme për të siguruar mbrojtjen e zgjedhjeve nga hakerimi.

/Veritas.com.al/