Liz Truss ka dhënë dorëheqjen si kryeministre pas 45 ditësh në detyrë të shënuar nga trazira, duke shkaktuar zgjedhjet e dyta të lidershipit konservator në katër muaj.

Zonja Truss tha se pasardhësi i saj do të zgjidhet javën e ardhshme pasi një rebelim nga deputetët konservatorë e detyroi atë të jepte dorëheqjen.

Boris Johnson është mes deputetëve që thuhet se po shqyrton ofertat, por kancelari Jeremy Hunt e ka përjashtuar veten.

Deputetët konservatorë u revoltuan kundër zonjës Truss pasi një sërë kthesash në planin e saj ekonomik i hoqën asaj autoritetin.

Në një fjalim të shkurtër jashtë Downing Street, zonja Truss tha se Partia Konservatore e kishte zgjedhur atë me një mandat për të ulur taksat dhe për të nxitur rritjen ekonomike.

Por duke pasur parasysh situatën, zonja Truss tha: “Unë e pranoj se nuk mund ta dorëzoj mandatin me të cilin u zgjodha nga Partia Konservatore”.