Amerika dhe Shqipëria kanë arritur marrëveshjen ku pritet që vitin e ardhshëm të ndërtohen tri baza Amerikano-Shqiptare në Shqipëri.
Pas kësaj marrëveshje, Shtetet e Bashkuara të Amerikës do të sjellin në Shqipëri 120 avion ushtarakë, 10 mijë autoblinda si dhe lloje të ndryshme mjetesh.
“SHQIPËRIA DO TË JETË KRYEQENDRA E BALLKANIT PËR BAZAT E SHBA dhe NATO-s. Në Shqipëri tashmë kanë arritur 33 helikoptera Apach. Shqipëria do të jetë kryeqendra e Ballkani kundër RUSISË”, thuhet në njoftim.