145

CHARLIE SPIERING

3 Janar 2020198

Irakenët festuan në rrugë pasi kreu i forcës ushtarake Quds të Iranit Qasem Soleimani u vra në një sulm ajror të enjten natën.

Pamjet e irakenëve duke festuar nëper rrugë u shpërndanë nga Sekretari i Shtetit Mike Pompeo, ndërsa tundnin flamurin e Irakut dhe duartrokisnin lajmet.

Irakenët https://twitter.com/i/status/1212955403077767168- duke ërcyer në rrugë për liri; falenderues që Gjeneral Soleimani nuk është më.Embedded video

Video te tjera janë shpërndarë duke pretenduar se ishin pamje te irakenëve që festojnë në rrugë.

https://twitter.com/i/status/1212967141722312705

Irakenët në Basra po festojnë vdekjen e Qassim Sulaimanit. Sulaimani u akuzua se urdhëroi shuarjen e protestave (duke rezultuar në me shume se 500 te vdekur dhe 20,000 protestues të plagosur gjatë 90 ditëve)

Një korrespodent i TV nga Alhurra News vuri në dukje se disa irakenë po gatuajnë ëmbëlsira për të falënderuar Presidentin Trump.

Sulaimani ishte raportuar se ishte përgjegjës për urdhërimin e shuarjes së protestave në Irak duke rezultuar në qindra protestues të vdekur dhe të plagosur.

Elizabeth Tsurkov, një anëtare e Institutit për Kërkime të Politikës së Jashtme, theksoi se Sirianët po festonin lajmet.

“Soleimani me siguri ka më shumë gjak në duart e tij (kryesisht të Sirianëve dhe Irakenëve), se çdo udhëheqës tjetër i Lindjes së Mesme,” shkroi ajo.

Edhe irakenët që shprehin armiqësi ndaj Iranit (Soleimani ka gjakun e mijëra Irakianëve në duar përmes milicive që ai krijoi, përgjegjës për spastrimin etnik, torturat, vrasjet) kanë frikë se mos ngecin në mes te zjarrit. Irakenët nuk mund të përballojnë një luftë tjetër.